MAATSCHAPPELIJKE
EVOLUTIES

SPORTEN
OP HET WERK

LEES VERDER

Sport en beweging op de werkvloer: medewerkers zijn fitter, gezonder, voelen zich beter.

Sporten op het werk verdient zich ruimschoots terug

Een bedrijf dat inzet op sport en beweging op de werkvloer verdient die investering ruimschoots terug: medewerkers zijn fitter, gezonder, voelen zich beter, hebben minder last van stress, zijn minder vaak ziek en zijn dus productiever.

Samen sporten met collega’s is ook bevorderlijk voor de werksfeer. Voor elk budget zijn er mogelijkheden voor bedrijven om sport en beweging op het werk te bevorderen. Met het Sportbedrijf-aanbod, gelanceerd met steun van VOKA, Unizo, VDAB, NSZ en Verso, wil Sport Vlaanderen zowel bedrijven als werknemers overtuigen van die vele voordelen. 


Bedrijven die overtuigd zijn en zelf een Sportbedrijf willen worden, konden al een sport- en beweegscan laten uitvoeren om de sportnoden en -wensen van het personeel in kaart te brengen, een starterskit met promotiematerialen en informatie aanvragen, en ondersteuning krijgen bij het aanleggen van enkele specifieke sportinfrastructuren zoals zensportplatformen en loop- en wandelroutes in de buurt van het bedrijf.


Nieuw in 2022 zijn de mogelijkheid om proefsportsessies aan te vragen, en de beloning van bedrijven die een goed uitgewerkt sport- en beweegbeleid hebben met het label Sportbedrijf.


Andere thema’s binnen maatschappelijke evoluties

Duurzaamheid

Ethisch Sporten

Inclusie